Wat zijn de populairste kleur vloerkleden?

Vloerkleden zijn tegenwoordig weer helemaal hip. Wanneer je een nieuw vloerkleed wilt aanschaffen, zijn er een aantal keuzes waar je over na moet denken. Denk hierbij bijvoorbeeld over de materiaal en het patroon van het vloerkleed, maar ook aan de kleur ervan. Een vloerkleed is erg goed geschikt om wat meer kleur in je huis aan te brengen. Het is erg goed te begrijpen dat je niet zo goed weet welke kleur voor jou geschikt is. Bekijk hier de website, als je alvast meer wilt weten over de mogelijke kleuren. Om je op weg te helpen, zetten we de populairste kleur vloerkleden van nu voor je op een rijtje. 

Een groen vloerkleed verveelt nooit

Om te beginnen is groen nu een erg populaire kleur, niet alleen in meubels en accessoires, maar ook voor je vloerkleed. De kleur groen zorgt voor frisheid en balans in je interieur. Daarnaast straalt deze natuurlijke kleur rust uit, waardoor een groen vloerkleed voor ontspanning zorgt. Wanneer je veel planten in je kamer hebt staan, dan sluit een groen vloerkleed hier mooi bij aan. Deze kleur vloerkleden komen het beste tot hun recht in kamers waar veel zonlicht naar binnen treedt. De kleur groen is verder ook weer op te delen in verschillende subkleuren, zoals mintgroen, lichtgroen, mosgroen, etcetera. In de slaapkamer staat een lichtgroen vloerkleed erg mooi, terwijl bijvoorbeeld in de keuken of eetkamer een iets donkere tint het goed doet. 

Grijs zorgt voor stabiliteit

Grijze vloerkleden zijn een neutrale aanvulling aan je interieur. Dat betekent echter niet dat de kleur saai is. De kleur grijs past zich makkelijk aan aan iedere omgeving en zorgt voor een gezellige sfeer, zonder te veel op te vallen. Een grijs vloerkleed is goed te combineren met elke andere kleur in je interieur. Omdat de kleur juist zo neutraal is en zich aan kan passen, kun je gebruik maken van originele prints en materialen. Grijze vloerkleden staan het mooist in een omgeving die wat donkere accenten heeft. Wanneer bijvoorbeeld de vloer of de bank een donkere tint heeft, komt een grijs vloerkleed goed tot zijn recht door het contrastverschil. 

Blauwe vloerkleden creëren een unieke sfeer

Met een blauw vloerkleed zorg je voor een echte eyecatcher in je interieur. De kleur blauw is perfect wanneer je in je interieur ook blauwe tinten terug ziet of wanneer je een felle kleur aan een neutrale kamer wilt toevoegen. De kleur is goed te combineren met verschillende woonstijlen en staat daarnaast goed in combinatie met hout, staal of koper. Blauw is een koele kleur en kan daardoor rustgevend werken. Wanneer je bijvoorbeeld in de slaapkamer een rustgevend effect wilt creëren, is een blauw vloerkleed erg geschikt.

Zwart/witte vloerkleden zorgen voor balans 

Tot slot zijn ook zwart/wit vloerkleden erg populair. Deze kleuren vullen elkaar goed aan en zorgen daarnaast voor een contrast. Zwart/wit vloerkleden zorgen voor gezelligheid en lichten je interieur op. Door de combinatie van zwart en wit is het vloerkleed nooit te donker of juist te licht. Deze kleurcombinatie doet het erg goed in scandinavische of industriële woonstijlen. Het bijkomende voordeel van deze zwart/wit is dat je het patroon helemaal naar eigen wens kunt kiezen. Of je nu voor geblokt, geruit of gestreept kiest, een zwart/wit vloerkleed geeft je interieur een unieke uitstraling! 

Lees dit ook...