Hoe zorg je dat je deze zomer lekker koel kunt slapen?

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we weer warme, misschien zelfs hete nachten mogen verwachten. Niet iedereen kan goed slapen wanneer de temperaturen oplopen. Gelukkig kun je veel doen om te zorgen dat je ’s nachts niet in het zweet wakker hoeft te liggen. Met de keus voor het juiste bed, een goed matras en een passend dekbed, kun je er zeker van zijn dat je geen last zult hebben van de hitte. Je hoeft niet altijd een dure airco op je kamer te installeren om te zorgen dat het koel blijft in de slaapkamer. Wij geven je graag een aantal tips waarmee je deze zomer het hoofd koel kunt houden. 

Zorg voor een ademend matras

Als je het in de zomer ’s nachts heel warm hebt, kun je eens gaan kijken of je wel het juiste matras hebt. Een goed matras zorgt ervoor dat je niet te warm, niet te koud wordt. Je oude matras vervangen door een koudschuim matras kan een wereld van verschil betekenen. Dit zijn extra ventilerende matrassen. Daardoor blijf je niet alleen koel gedurende de nacht, maar zorg je ook voor meer hygiëne in bed. Een bijkomend voordeel van het koudschuim matras, is dat deze zich geheel aanpast aan de vorm van jouw lichaam. Je kunt er dus zeker zijn dat je lichaam de ondersteuning krijgt die het nodig heeft om echt tot rust te komen. Je zult merken dat je fris en fruitig opstaat.

Kies voor een licht dekbed

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar een goed dekbed kan je ook koel houden. Als je kiest voor een fijn zomerdekbed, slaap je veel beter. Een zomerdekbed is extra ventilerend en is gemaakt van luchtige materialen. Je kunt kiezen uit diverse soorten vullingen. Heb je een partner naast je liggen? Kies dan voor een partnerdekbed. Dit dekbed kan geheel aan jullie wensen aangepast worden zodat jullie een, maar toch beide de perfecte deken hebben. Als je allergieën hebt, kun je hier ook speciale dekbedden vinden. Vergeet niet om er ook een mooi dekbedovertrek bij te kopen zodat je echt een mooi geheel van je bed kunt maken. 

Je hoeft je bed niet op te maken 

Veel mensen hebben geleerd dat het netjes is om je bed op te maken. Dat mag misschien mooier lijken, in de praktijk is het niet altijd goed. Als je een warme nacht hebt gehad, laat dan gerust een keer de deken open. Zo kan je bed even fijn ventileren en kun jij ’s avonds weer in een fris bed duiken. Was ook met enige regelmaat je dekbedovertrek uit en je matrashoezen. Zo houd je je bed in optimale conditie en je zult merken dat je veel beter tot rust kunt komen.

Lees dit ook...