Wat helpt beter: binnenzonwering of buitenzonwering?

Ben je op zoek naar goede zonwering voor je woning? Dan weet je inmiddels dat je heel wat mogelijkheden hebt. Zo kun je niet alleen zonneschermen voor buiten bestellen, maar ook goede zonwering die aan de binnenzijde van het huis wordt geplaatst. Maar wat is de beste keuze: buitenzonwering of binnenzonwering? Beide hebben hun eigen voor- en nadelen: deze vind je in dit artikel. Op deze manier heb je beter overzicht en is het een stuk makkelijker om te bepalen wat voor jou de doorslag geeft. Een keuze maken voor zonwering wordt nog eenvoudiger!

Alles over binnenzonwering

Binnenzonwering is zonwering die aan de binnenzijde van een woning wordt geplaatst. Je kiest hiermee meteen voor een belangrijk onderdeel van het interieur. Binnenzonwering wordt dan ook wel als raamdecoratie gezien. Het gebruik van binnenzonwering brengt de volgende voordelen met zich mee:

  1. Veel soorten: van houten jaloezieën tot plissé gordijnen en vouwgordijnen, je hebt volop mogelijkheden in de zoektocht naar de perfecte binnenzonwering.
  2. Winterse isolatie: in de winter zorgt raamdecoratie ervoor dat de warmte in huis een stuk beter wordt binnengehouden. 
  3. Sfeervol: mooie binnenzonwering wordt een belangrijk onderdeel van je interieur en zorgt dan ook voor veel sfeer, bijvoorbeeld met mooie shutters.
  4. Eenvoudige bediening: binnenzonwering is eenvoudig te bedienen en te onderhouden, waardoor je kiest voor optimaal gemak.

Dit moet je weten over buitenzonwering

Zoals de naam al doet vermoeden wordt buitenzonwering aan de buitenzijde van de woning geplaatst. De keuze voor buitenzonwering van Inhuisplaza brengt verschillende voordelen met zich mee:

  1. Betere woningisolatie: je kunt de zonwering in de winter ‘s nachts naar beneden laten om zo de kou buiten te houden. In de zomer wordt de warmte van de zon optimaal geblokkeerd waardoor je woning koeler blijft. 
  2. Strakke uitstraling: buitenzonwering maakt de buitenkant van je woning helemaal af. onder andere screens of zonneschermen zorgen voor een sfeervol effect.
  3. Schaduw in de tuin: met zonneschermen sla je twee vliegen in één klap. Enerzijds zorg je ervoor dat de zon niet naar binnen kan schijnen, maar anderzijds creëer je ook een schaduwplek in de tuin voor je terras. 
  4. Tegen inbraak: buitenzonwering zorgt ervoor dat een raam veel minder makkelijk geforceerd kan worden, waardoor je woning voor een inbreker een stuk minder aantrekkelijk is.

Wat is voor jou de juiste keuze?

De keuze voor binnen- of buitenzonwering is afhankelijk van je eigen voorkeuren. Wil je graag meer inbraakpreventie of vind je het belangrijk dat er geluid wordt gedempt in een drukke buurt? Dan is buitenzonwering een betere keuze. Voor meer sfeer in je interieur en uitgebreide mogelijkheden is binnenzonwering de beste optie!

Lees dit ook...