Tips bij het uitkiezen van eetkamerstoelen

 Het uitkiezen van de juiste eetkamerstoelen is voor velen een lastig klusje. Voor welk materiaal ga je? En welke kleur staat mooi bij de rest van de inrichting? Soms weet je direct wat je zoekt, maar heeft geen enkele winkel wat je wil. Het is zonde als je eettafel niet tot zijn recht komt door eetkamerstoelen die er niet bij passen. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je gevonden die jou zullen helpen bij het vinden van de perfecte stoelen voor je eetkamer.

Een goede stoel moet compatibel zijn met je eettafel

Een veelgemaakte fout zijn eetkamerstoelen die qua maat niet bij de eettafel passen. Je wilt natuurlijk niet met je knieën tegen de tafel zitten als je zit te eten. Houd daarom rekening met de algemene hoogte en de zithoogte, vaak wordt dit bij het product vermeld. Heb je de eettafel al thuis staan, probeer dan met verschillende stoelen uit wat prettig zit. Over het algemeen is het prettig als er 26 tot 30 centimeter tussen de bovenkant van de zitting en het tafelblad zit. Het is helemaal handig als je een bureaustoel gebruikt die in hoogte verstelbaar is. Vergeet overigens niet dat gestoffeerde stoelen de neiging hebben om iets samen te drukken Heeft een stoel een hoop vulling, dan zal de zitting na verloop van tijd wat zakken. 

Comfort is zeker niet onbelangrijk

Vergeet niet dat eetkamerstoelen elke dag veel worden gebruikt. Misschien werk je er zelfs aan de eettafel of doe je spannende activiteiten zoals het online casino betFIRST bezoeken. Of je nu Excel gebruikt, een vakantie boekt of een gokje waagt tijdens een spelletje Baccarat, het is heel belangrijk dat je uren op je stoel kunt zitten. Investeer daarom in stoelen die comfortabel zitten. Dit houdt in dat je geen last moet krijgen van je rug, billen of benen. Het is verstandig om de stoelen altijd even uit te proberen in de showroom. Merk je dat je gelijk diep in de stoel zakt als je gaat zitten, dan is dit waarschijnlijk geen goede optie. De stoffering van de stoel moet stevig aanvoelen zodat het je lichaam voldoende steun kan geven. Een te harde stoel is overigens ook geen goed idee, want dan zul je niet graag op de stoel zitten.

Armleuningen mogen geen probleem veroorzaken

De stoel moet makkelijk onder tafel passen. Als je niet aan het eten bent dan schuif je stoel immers onder de tafel. Het zou zonde zijn als de tafel beschadigd door een stoel die er niet onder past. Dit is al snel het geval als je stoelen hebt met armleuningen. Naast de schade die de leuningen kunnen oplopen, kan het mogelijk zijn dat je niet dicht genoeg bij de tafel kunt zitten om comfortabel te eten.

De juiste stijl doet wonderen

Het belangrijkste is natuurlijk dat je tafel en stoelen qua maat bij elkaar passen, maar het oog wil ook wat. De stijl van de stoelen vergeleken met de tafel moet net zo goed compatibel zijn. Het helpt als de tafel en stoelen een gemeenschappelijk element hebben. Dit zorgt ervoor dat je eetkamer één geheel lijkt. Denk bijvoorbeeld aan de kleur, het materiaal of een designelement zoals de poten. Het is belangrijk dat je stijlen met elkaar combineert die bij elkaar passen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het lijkt alsof je geen smaak hebt. Er zijn zoveel verschillende stijlen beschikbaar dat je heel creatief kunt zijn.

Kies voor onderhoudsarme stoelen

Wat beslist niet handig is, is als je voorzichtig met je stoelen moet omspringen omdat de stof snel vies wordt. Een witte stoel en een nieuwe spijkerbroek zijn geen vrienden en met kinderen is het helemaal geen beginnen. Het materiaal moet slijtvast en eenvoudig schoon te maken zijn. Kortom, het onderhoud is een belangrijk punt om in overweging te nemen.

 

 

 

Lees dit ook...