Let hierop bij het aansluiten van gas in je woning

Gas is een noodzakelijk onderdeel van ons leven. Ontzettend veel mensen gebruiken het om te koken, ons huis te verwarmen en onze apparaten van stroom te voorzien. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat gas veilig wordt aangesloten in uw huis. Vandaag bespreken we enkele tips voor het aansluiten van gas in huis en vertellen we je waar je dit het beste kunt doen.

Gas aansluiten – hoe lang duurt het?

Verhuizen is altijd een gedoe, maar je bezig moeten houden met het aansluiten van nutsvoorzieningen is nog een extra stressfactor. Bedrijven zoals Vattenfall maken het je gemakkelijk om je gasvoorziening te regelen voor je verhuizing, zodat je warm water hebt voor al je doe-het-zelf en schoonmaakwerk. Alles wat je hoeft te doen is ze vooraf op de hoogte te brengen van je verhuizing, en zij zorgen voor de rest. Ze adviseren je dit niet later dan twee weken voor de datum te doen, zodat je er zeker van bent dat alles klaar staat als je aankomt. Maar ook als je al klant bent, maken ze het gemakkelijk om je contractinformatie online te veranderen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het instellen van je gasvoorziening bij een verhuizing – wel zo makkelijk.

Gas aansluiting aanvragen

Het aanvragen van een gasaansluiting is eenvoudig. Je dient simpelweg je aanvraag gewoon in bij je nutsbedrijf. Je hoeft niet in de rij te staan of bergen papierwerk in te vullen. Leun gewoon achterover en ontspan terwijl zij voor jou aan het werk gaan.

Bij het verhuizen naar een nieuwe woning zijn er een paar dingen die je moet regelen voor je kunt beginnen met uitpakken. Een van de belangrijkste dingen is het instellen van je nutsvoorzieningen. Als je in een bestaande woning gaat wonen, hoef je alleen maar een contract voor je energie te tekenen. Alle technische aansluitingen voor gas en elektriciteit zijn al aanwezig. Als je echter in een nieuwbouwhuis gaat wonen, moet je je nutsvoorzieningen helemaal opnieuw laten aansluiten. Dit kan een beetje een gedoe zijn, maar als het eenmaal gedaan is kun je genieten van je nieuwe woning met alle voorzieningen die je nodig hebt. Wel belangrijk om te weten is dat nieuwbouwwoningen géén gasaansluitingen meer kunnen hebben.

Zo sluit je je gasfornuis, CV-ketel en andere apparaten aan

Zoals elke ervaren klusjesman weet, is het goed aansluiten van een gasfornuis en een centrale verwarmingsketel essentieel om gaslekken te voorkomen. Hoewel het voor een doorgewinterde vakman gemakkelijk kan zijn om het zelf te doen, is het, als je niet zeker bent over het proces, altijd beter een loodgieter in te schakelen. Ze hebben de klus in een mum van tijd geklaard en je kunt er zeker van zijn dat het veilig en correct gebeurt. Niemand wil immers te maken krijgen met een gevaarlijk gaslek in zijn huis. Dus als je er niet zeker van bent dat je apparaten zoals een CV-ketel, gasfornuis of gaskachel goed kunt aansluiten, neem dan het zekere voor het onzekere en schakel een vakman in. Die klaart de klus snel en efficiënt, zodat je weer zorgeloos van je woning kunt gaan genieten.

Lees dit ook...