Leuke ideeën voor het inrichten van je gang

In een woning is de gang vaak een vergeten ruimte. De ruimte wordt vaak overgeslagen bij het maken van een huisontwerp. Of het is een van de ruimtes die als laatste aangepakt wordt. Toch verrassend, aangezien de gang vaak de ruimte is van waaruit je het huis binnenkomt.

Het zou daarom verstandig zijn om eens naar de inrichting van je gang te kijken. Merk je al snel op dat je huidige inrichting niet (meer) naar je wens is? Onderstaande ideeën helpen je om je gang helemaal naar wens in te richten.

Maak een mooie trapkast

Zit in de gang van je woning ook de trap naar boven toe? Dan kan het erg fraai zijn om onder de trap een trapkast te maken. Hiermee geniet je van twee zwaarwegende voordelen:

  Je creëert meer opbergruimte in je woning. Door een kast onder je trap te maken, benut je de ruimte in je woning optimaal. Je kunt deze kast perfect gebruiken als bijvoorbeeld voorraadkast.

  Je geniet van een fraaiere uitstraling. Is de ruimte onder je trap nu nog ‘leeg’? Dan staan er waarschijnlijk altijd spullen. Dit brengt een ietwat rommelige sfeer met zich mee. Maak je hier echter een kast van? Dan geniet je van een fraaiere uitstraling. Is het alleen wel zaak om een mooie deur uit te kiezen.

Renoveer de trap

Het is ook verstandig om je trap een renovatie te geven. Dit is immers één van de grootste objecten in de gang van je woning. Bij het renoveren van een trap kun je ook direct naar de toekomst kijken.

Mogelijk heb je op termijn een traplift nodig. Daar kun je dan tijdens de renovatie van de trap al rekening mee houden. Of heb je zelfs op korte termijn een traplift nodig? Verdiep je dan goed in de mogelijkheden, de verschillende soorten trapliften en de traplift prijs.

Overigens kun je tegenwoordig met een traplift ook alle kanten op. Zo kun je uit meerdere fraaie ontwerpen kiezen. Tevens heb je meerdere financieringsmogelijkheden: kopen, huren en leasen. Verdiep je goed in bijvoorbeeld de traplift huren kosten, zodat je uiteindelijk de juiste afweging kunt maken.

Zet een schoenenkast in de gang neer

Wat staat er allemaal in de gang van je woning? Grote kans dat schoenen rommelig in je gang staan. Niet wenselijk en ook niet altijd even veilig. Een struikeling over de schoenen kan flinke gevolgen hebben. Kies daarom in je gang voor een fraaie schoenenkast.

Dit komt zowel de uitstraling als de veiligheid ten goede. Je kunt overigens voor hele fraaie schoenenkasten kiezen. Daarmee maak je de uitstraling van je gang al helemaal naar wens.

Kies voor een fraaie kapstok

In veel gangen is een kapstok een beetje het vergeten kindje. Het is daarom verstandig om eens naar je kapstok te kijken. Is je huidige kapstok zowel functioneel als fraai? Mocht dit niet het geval zijn, zou je idealiter voor een fraaie kapstok moeten kiezen. Ook hiermee creëer je een fraaiere uitstraling in/van je gang.

Lees dit ook...