Is jouw woning van alle gemakken voorzien?

Gaat bij jou in huis met één druk op de knop alle zonwering naar beneden? Gaan je lampen automatisch aan, en zorgt je slimme thermostaat ervoor dat je het nooit koud hoeft te hebben? Heb je een lekker comfortabele stoel, waar je heel de dag wel in zou kunnen zitten? Hoe comfortabel maak je het jezelf? En dan niet alleen op het gebied van meubels en gadgets, en allerlei andere slimme oplossingen, maar ook als het gaat om de basis. Hoe makkelijk kun jij je bijvoorbeeld door je huis heen bewegen?

Bijna alles kan automatisch

Wie het zichzelf echt gemakkelijk wil maken thuis, die is dol op de zogenaamde ‘slimme’ apparaten die onze huizen meer en meer veroveren. We hoeven onze lampen nooit meer handmatig aan en weer uit te doen, maar kunnen ze zo programmeren dat zij al aan staan als we ’s ochtends vroeg beneden komen, en ook gedurende de rest van de dag steeds op de juiste momenten automatisch aan en uit gaan. Er zijn zelfs lampen met sensoren, die automatisch aan gaan als zij beweging detecteren. Ideaal om te gebruiken in een trapgat of in een hal, zo hoef je nooit meer in het donker op zoek te gaan naar het lichtknopje.

Ook de temperatuur van ons huis blijft steeds vaker automatisch op peil, dankzij een slimme thermostaat. Deze kan je huis al gaan verwarmen als je in de buurt van je woning komt, en weet ook precies hoe laat je in de ochtend beneden komt, zodat ook dan de warmte je tegemoetkomt. En wat dacht je van de slimme speakers, waaraan je allerlei vragen kunt stellen of commando’s kunt geven? Daar heb je alleen je stem voor nodig, en je kunt er van alles mee.

Maar hoe comfortabel is je huis nu echt?

Met al die slimme toepassingen lijken onze woningen comfortabeler dan ooit. Maar is dat ook echt zo? Al die handigheidjes zorgen er niet voor dat je opeens makkelijker de trap op en af komt, of geen moeite meer hebt met de hoge instap van de douche.

Pak daarom ook deze zaken eens aan, dan wordt je huis pas écht comfortabel. Meer informatie over trapliften vind je hier: https://handicare-trapliften.nl/. Zo hoeft de trap nooit meer een belemmering te vormen. Wist je dat je een traplift tweedehands kopen ook mogelijk is? Dan ben je ook nog eens een stuk goedkoper uit. Comfort zit ‘m niet alleen in slimme technologie, maar ook in het goed toegankelijk maken en houden van je woning. Zeer de moeite waard om daar ook wat tijd, geld en aandacht aan te besteden, dus.

Lees dit ook...