Een nieuw bed kopen? Dit is waar je op moet letten!

Toe aan een nieuwe slaapkamer? Dan is ook de aanschaf van een nieuw bed voor veel mensen precies wat ze willen doen. Hoort u ook bij deze groep? Volg dan onderstaande tips bij het kopen van een nieuw bed.

1. Overweeg de grootte van de matras

Als u een bestaande matras heeft waar u dol op bent, maakt u het hele proces van het kiezen van een nieuw frame veel gemakkelijker. De grootte van uw bed bepaalt de grootte van het bedframe dat u zou moeten zoeken. Als u bijvoorbeeld een matras van volledige grootte heeft, wilt u een tweepersoonsbedframe. Terwijl u, als u een queensize matras heeft, moet zoeken naar frames die passen op queensize matrassen. U wilt er ook voor zorgen dat u weet welk type matras u heeft als u een koning heeft. Er is een verschil in grootte bij het vergelijken van een kingsize bed uit Zweden en een kingsize bed van een grote bouwmarkt. Een bedframe dat compatibel is met het ene, is mogelijk niet compatibel met het andere.

2. Meet de grootte van de kamer

Zoals gezegd, moet u bij het kiezen rekening houden met de grootte van uw kamer. Uw bed is immers waarschijnlijk het grootste meubelstuk dat u aan uw kamer toevoegt. Daarom wil je niet blindelings een bed kopen zonder te bedenken hoeveel ruimte het inneemt. Een goede manier om dit te doen, is door uw matras op de grond te leggen om erachter te komen hoeveel ruimte u met uw bed in uw kamer heeft. Als u er nog geen heeft, kunt u met gekleurd tape eenvoudig de afmetingen van de bedden die u bekijkt, omlijnen. Als je merkt dat je qua ruimte beperkt bent op basis van de afmetingen waar je naar kijkt, kies dan voor een kleiner bed. Een goede manier om de verspilde ruimte in uw kamer te minimaliseren, is door te kiezen voor een standaard metalen frame dat niet naar buiten uitsteekt om ervoor te zorgen dat uw bed maar zo groot wordt als de matras die u krijgt.

3. Kies tussen een platformbed en een boxspring

Met veel van de platformbedden op de markt heb je geen boxspring nodig. Dit kan van een platformbed een ideale aankoop maken voor veel mensen die met een beperkt budget een nieuw bed willen kopen. Hoewel sommige platformbedden zeker geschikt zijn voor een boxspring als u deze hoger van de grond wilt krijgen, heeft u deze niet per se nodig. De keuze tussen een platformbed en een boxspring kan ook een kwestie zijn van hoe stevig u uw bed wilt hebben. Sommige mensen geven de voorkeur aan het hardere oppervlak van een platformbed boven andere alternatieven. Om nog meer informatie te krijgen over de verschillende soorten bedden waaruit u kunt kiezen, leest u onze veelgestelde vragen over platformbedden en veelgestelde vragen over boxsprings.

Lees dit ook...