Dakbedekkingsmateriaal van hoge kwaliteit

Kamp jij met een lekkage aan het dak? Of wil je deze juist voorkomen? Dan is het belangrijk om te investeren in een nieuwe dakbedekking van goede kwaliteit. De dakbedekking beschermt jouw woning namelijk tegen regen en tocht. Ondanks dat jouw dakbedekking niet direct zichtbaar is, speelt het dus wel een hele belangrijke rol. Het is dan ook raadzaam om jouw dak altijd van de beste kwaliteit dakbedekking te voorzien. 

Waarom EPDM dakbedekking?

Een dakbedekking van hoge kwaliteit is belangrijk voor jouw wooncomfort. Maar welk dakbedekkingsmateriaal is de beste? Een dakbedekking gemaakt van EPDM staat bekend om de hoge weerbaarheid. EPDM is namelijk een rubbersoort die heel erg sterk is. Hierdoor kan dit materiaal goed dienen als dakbedekking. EPDM doorstaat dankzij de hoge weerbaarheid zonder moeite alle uiteenlopende weersomstandigheden die ons land kent. Van extreem hoge temperaturen tot vorst en regenval. Met een EPDM dakbedekking zit je binnen altijd droog. De EPDM dakbedekking staat niet alleen bekend om de hoge kwaliteit. EPDM folie is ook heel gebruiksvriendelijk. Je kunt de dakbedekking eenvoudig zelf aanbrengen. Dit in tegenstelling tot de klassieke dakbedekkingsmaterialen waarvoor kennis en branders nodig zijn. 

Zo wordt de dakbedekking aangebracht 

Vaak denkt men bij het aanbrengen van de dakbedekking aan dakdekkers met branders. Dit betreft op zich een terechte associatie. De traditionele dakbedekkingssoorten moeten namelijk inderdaad met behulp van branders worden bevestigd. Maar dit geldt niet voor een EPDM dakbedekking. Een dakbedekking die is gemaakt van EPDM kan heel eenvoudig met behulp van lijm worden bevestigd. Dit zorgt ervoor dat je niet langer professionele dakdekkers hoeft in te schakelen. Met behulp van een speciaal EPDM pakket kun je gewoon zelf jouw dakbedekking aanbrengen. Dit pakket is uiteraard voorzien van alle benodigde materialen. Van het dakbedekkingsmateriaal zelf tot verschillende lijmsoorten. Alle spullen die je nodig hebt voor het bevestigen van de dakbedekking zitten in dit pakket. 

Europese EPDM of Amerikaanse EPDM?

EPDM kun je grofweg in twee verschillende categorieën onderverdelen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Europese EPDM en Amerikaanse EPDM. De Europese EPDM wordt als de meest gebruiksvriendelijke variant gezien. Deze rubbersoort bevat namelijk geen talk. Hierdoor hoef je de Europese EPDM in tegenstelling tot de Amerikaanse EPDM niet dubbelzijdig te verlijmen. Daarnaast is ook het reinigen, schuren en aanbrengen van een primer bij de Europese EPDM niet nodig. Bij de Amerikaanse EPDM is dit wel het geval. Dit heeft alles te maken met het feit dat de Amerikaanse EPDM wel talk bevat. Wil je een kwalitatief goede dakbedekkingssoort die makkelijk is aan te brengen? Kies dan dus altijd voor Europese EPDM. 

Lees dit ook...