8 manieren om je slaapkamer om te toveren tot de fijnste kamer in je huis

Er is geen vaste formule om de ideale slaapkamer te creëren, maar er bestaat WEL zoiets als de ideale slaapkamer – of in ieder geval de ideale slaapkamer voor jou. Het draait volgens experts allemaal om enkele simpele regels, maar hoe pas je die het beste toe? We hebben voor jullie een lijst samengesteld van de top 7 must-haves voor een levendige en creatieve slaapkamerinrichting, variërend van veel goede verlichting tot een pluchen vloerkleed en zacht beddengoed. Lees verder om inspiratie op te doen en te leren hoe je elk essentieel element in je eigen huis kunt integreren.

Méér kussens en dekens

Sfeervol beddengoed is altijd een geweldige manier om kleur, comfort en een vleugje creativiteit aan een slaapkamer toe te voegen. Warm, comfortabel beddengoed fleurt je ruimte altijd op en geeft haar de aanblik van zorgvuldig samengestelde stukken. Een eenvoudig tweepersoonsbed kan wat karig en leeg lijken met slechts twee standaard kussens; stapel er zoveel kleurrijke en gestructureerde kussens op als je kunt – natuurlijk wel op een heerlijk zacht hoeslaken met een comfortabel dekbed en enkele sfeervolle dekens.

Een stijlvol bed

Een stijlvol hoofdbord of bedframe is het meest belangrijke meubelstuk van de slaapkamer. Een stevige bedombouw met een fantastisch hoofdbord voegt meteen persoonlijkheid en glans toe aan je badkamer. Het geeft ook een betere steun om achterover te leunen bij het lezen in bed. Gelukkig zijn er anno 2021 ontzettend veel soorten bedden en designs verkrijgbaar, dus je kunt hier alle kanten mee op – welke kleur en style je ook zoekt.

Een opgeruimd nachtkastje

Nachtkastjes zijn even onmisbaar als een bed in je kamer. Want als je in bed ligt uit te rusten, heb je een oppervlak in de buurt nodig om je telefoon en een glas water op te zetten. Het ideale nachtkastje heeft zowel goed ontworpen oppervlakken als voldoende opbergruimte voor bedspullen, terwijl het ook de juiste hoogte heeft ten opzichte van je matras. Het soort nachtkastje dat je kiest wordt bepaald door je eisen en persoonlijke stijl. Houd het echter eenvoudig door je te beperken tot een paar essentiële slaapkameraccessoires om te voorkomen dat het een rommelige boel wordt.

Een warm en zacht vloerkleed

Een slaapkamer zonder vloerkleed kan kil en koud aanvoelen. Zorg ervoor dat je begint met een vloerkleed dat vanaf de grond kleur, textuur, of patroon aan je slaapkamer toevoegt. Dit zal helpen de ruimte samen te binden, terwijl het ook geluiden en voetstappen gepraat dempt. Het beste nieuws is dat je altijd uit bed zult stappen op iets zachts en comfortabels, zelfs in de winter.

Stijlvolle gordijnen

Hoewel we genieten van een ruimte die veel natuurlijk licht ontvangt, waarderen we ook de privacy die gordijnen bieden voor onze meest persoonlijke ruimte in het huis. Kies gordijnen met subtiele textuur en kleur om zonlicht tegen te houden als je meer rust nodig hebt. Voor een meer levendige optie kies je juist voor wat fellere kleuren of patronen om de toon te zetten!

Zorg voor licht waar nodig

Een andere belangrijke factor voor elke slaapkamer is de juiste verlichting, waardoor je wakker kunt worden in een comfortabele vertrouwde omgeving. De kamer moet helder genoeg zijn om je te helpen wakker te worden, maar toch schemerig genoeg om ‘s avonds een sfeervolle gloed af te geven als het tijd is om te slapen. Wij zijn ontzettend fan van wake-up-lights, deze maken je heerlijk langzaam wakker door natuurlijk licht je kamer in te schijnen. Een must-have!

Een spiegel

Een spiegel, of het nu een grote muurbedekkende versie is of een grote die boven een dressoir hangt, is een ideale en modieuze aanwinst voor elke slaapkamer. Het vestigt je slaapgedeelte als een plaats om je op de dag voor te bereiden. Het heeft ook een vleugje glans en geeft je kamer een meer luchtige en open sfeer door het licht door de hele kamer te kaatsen.

Sfeervolle planten!

Mocht je het nog niet gehoord hebben, planten maken mensen gelukkig! Voeg dus een paar groene metgezellen toe aan je slaapkamer om wat sereniteit en vreugde te brengen. Verse bloemen, onderhoudsarme vetplanten, of je favoriete potplanten zijn allemaal prima alternatieven. Als je geen groene vingers hebt, ga dan voor neppers! Ook deze zijn tegenwoordig in prachtige exemplaren verkrijgbaar.

Lees dit ook...