Zo richt je een landelijke slaapkamer in

De landelijk woonstijl maakt vooral gebruik van natuurlijke tinten en materialen, waardoor deze erg rustgevend is. De landelijke woonstijl is daarom perfect voor in de slaapkamer.

Vloer

Het buitenleven staat centraal bij de landelijke stijl. Hierbij past bijvoorbeeld een houten vloer bij. Door een witte houten vloer lijkt je kamer nog groter. Je kunt dit aankleden met een kleed in een rustige kleur. Wil je een meer stoere look? Kies dan voor planken in een stoere kleur of een robuuste tegelvloer. Combineer dit met rustige meubels en accessoires.

Kleuren

In de landelijke stijl passen wit, geel- en bruintinten. Je kunt hierbij denken aan oker, goud en honing. Aardse tinten doen het ook goed in deze stijl. Kies voor neutrale kleuren op je muren en vloer. Een typisch landelijke inrichting bestaat uit veel houttinten. Let op dat de kleuren goed bij elkaar passen.

Materialen

Een landelijke look creëer je door voornamelijk natuurlijke materialen te gebruiken. Qua materialen passen rotan, onbehandeld hout en riet goed in deze stijl. Deze materialen passen ook goed bij de warme kleuren, zoals geel- en bruintinten. Als de muren en vloer neutraal zijn kan je meer variëren met kleuren in de accessoires.

Meubels

Hierbij is het belangrijk om meubels te kiezen die zoveel mogelijk zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Een groot houten bed past hier goed bij. Een hemelbed is ook een goede keuze voor deze stijl. Houten meubels met verschillende soorten hout zijn ook erg mooi. Hierbij is het wel belangrijk om de andere kleuren rustig te houden. Beperk de hoeveelheid meubels die je gebruikt. Een ruim ogende kamer is belangrijk in deze stijl. Zorg voor opbergsystemen die uit het zicht zijn en beperk de hoeveelheid spullen die je opslaat in je slaapkamer. Een houten kast past goed naast een houten bed. Je kunt ook een rustig hoekje creëren met een fauteuil en rietenmand met verschillende tijdschriften. De fauteuil kun je aankleden met mooie kussens in basic tinten.

Accessoires

Je kunt het bed aankleden met romantische kussens en plaids. Houten decoraties, sierkussens en wollen kleden passen ook goed bij deze stijl. Ook natuurlijke accessoires zoals bloemen kunnen mooi staan. Een rieten mand kan goed gebruikt worden als wasmand of om andere spullen in op te bergen. Hierbij is het ook belangrijk om niet te veel accessoires te gebruiken. Dit laat de slaapkamer groter lijken. Antieke spullen zorgen voor een persoonlijke look in de slaapkamer. Ga eens kijken bij een vintage winkel. Wie weet vind je mooie accessoires. Oude houten meubels of accessoires kan je opnieuw verven in de kleur die bij je interieur past.

Lees dit ook...