Welk onderdeel van jouw huis ben je vergeten aan te pakken?

Er zijn heel veel onderdelen in je huis die je volledig naar je eigen smaak aan kunt pakken. Alhoewel je het in de basis moet doen met wat je huis je kan bieden, is er eigenlijk niets onmogelijk als het gaat om het doen van aanpassingen. Het grappige is dat de meeste mensen op dat gebied dezelfde onderdelen massaal over het hoofd zien. De vloeren, de muren en zelfs de kozijnen, die pakken we allemaal wel aan. Maar de deuren, de trap en het plafond: heb jij daar al eens grote aanpassingen aan gedaan?

De deuren: daar kun je meer mee dan je denkt

De deuren die in het huis zitten als je het koopt, zijn niet de deuren die je er je leven lang in hoeft te laten. Misschien zitten ze er al in sinds de bouw, misschien hebben mensen die eerder in het huis woonden er al eens eerder nieuwe exemplaren in laten zetten. Hoe dan ook, de kans is heel klein dat de deuren precies aansluiten bij jouw stijl, bij jouw woonwensen. Weet dan dat je meer kunt doen dan een likje verf: je kunt ook gewoon nieuwe deuren kopen. Dat is even een kwestie van passen en meten, want een deur moet natuurlijk wel precies passen, maar voor iedere ruimte is uiteindelijk de juiste deur te vinden of te maken. Precies zoals jij hem wilt, zodat hij perfect past bij de rest van je huis.

De trap: past die wel bij de rest van je huis?

Heb jij, sinds je in je huis bent komen wonen, wel eens iets aan je trap gedaan? Of heb je hem altijd gezien als een soort vast onderdeel van je huis, iets waar je je maar bij neer moet leggen?

Wat veel mensen niet weten, is dat er op het gebied van trappen veel meer mogelijk is dan men denkt. Met een goede traprenovatie kun je een oude trap er niet alleen weer als nieuw uit laten zien, je kunt hem ook een compleet andere look geven dan hij voorheen had. En dat is fijn, want veel mensen zitten met een trap in hun huis opgescheept die eigenlijk helemaal niet bij hun smaak en/of bij de rest van hun interieur past. De traprenovatie kosten vallen doorgaans enorm mee, en zorgen ervoor dat ook je trap helemaal bij de rest van je huis gaat passen, en niet langer iets is waar je maar mee zal moeten leren leven.

Het plafond: er is meer mogelijk dan je denkt

Hoe vaak kijk jij naar het plafond in je woning? Niet zo heel vaak waarschijnlijk, maar dat is nog geen reden om er niets mee te doen. Ook hier brengen we vaak alleen een nieuw laagje verf aan als we een nieuwe woning betrekken, terwijl er zo veel meer mogelijk is tegenwoordig. Een mooi strak plafond, al dan niet met ingebouwde verlichting, ziet er vaak veel mooier uit.

Lees dit ook...