Welk bed past het beste in mijn kamer?

Als je de prachtige bedden op de markt ziet, is het heel verleidelijk om voor een groter bed te kiezen. Maar als uw slaapkamer klein is, kan een reusachtig bed een claustrofobisch en oncomfortabel gevoel geven. Het kiezen van de juiste bedmaat kan u de extra ruimte geven die u nodig hebt om comfortabel te ademen, te bewegen en te slapen.

Bereken de minimale nodige ruimte rondom je bed

Bereken de afmetingen van uw slaapkamer met deze eenvoudige formule: lengte x breedte = oppervlakte om de minimale ruimte rond het bed te bepalen. Als je geen vierkante kamer hebt, kun je hem in kleinere porties verdelen. Vervolgens telt u de afmetingen van elk onderdeel bij elkaar op.

Nadat u de grootte van uw slaapkamer hebt bepaald, kunt u nadenken over de grootte van uw bed. Met verschillende bedmaten in de kamer, moet u inschatten hoeveel ruimte er rond het bed beschikbaar zal zijn. Om het bed op te maken zonder tegen muren te stoten, moet een bed twee voet loopruimte rondom hebben. Het is ook van cruciaal belang om genoeg ruimte over te laten voor de slaapkamerdeuren, kasten en laden om vrij te kunnen openen.

Het kiezen van de juiste bedmaat voor de kamer

U kunt de perfecte bedmaat voor uw slaapkamer kiezen nu u de exacte afmetingen van uw slaapkamer kent. De eenvoudigste manier om de ideale matrasmaat voor u te bepalen is een matrasmaattabel te raadplegen. Deze labels zijn altijd te verkrijgen als u in de winkel staat om een bed te kopen, bijvoorbeeld bij De Suite Moordrecht. Bedenk vervolgens hoeveel mensen er op een bepaald moment in uw bed zullen slapen. Vergeet niet om eventuele jongeren of honden mee te tellen die binnenkomen voor een knuffel.

De juiste matrasmaat en bed grootte worden bepaald door de grootte van uw slaapkamer. Individuele slapers en lange personen zullen baat hebben bij een Twin XL, die langer is dan een conventioneel lits-jumeaux. Een normaal lits-jumeaux bed is perfect voor peuters of volwassenen die niet veel ruimte nodig hebben om te slapen. Een full bed is geschikt voor een actieve eenpersoonsslaper, maar een full XL is door zijn lengte meer geschikt voor langere, actieve eenpersoonsslapers. Voor koppels is een queensbed of het hoog laag bed tweepersoons de meest ruimte-efficiënte optie. Tot slot is een kingsize bed ideaal voor koppels die lichte slapers zijn of kinderen of huisdieren moeten onderbrengen.

Ruimtebesparende ideeën voor de slaapkamer

Naast het verlagen van uw matras, zijn er andere methoden om waardevolle ruimte in uw slaapkamer vrij te maken. Hier zijn enkele ideeën om het meeste uit de ruimte van een kleine slaapkamer te halen:

  • Koop een bed met ingebouwde opbergruimte: Sommige bedden zijn bedoeld om omhoog te komen, zodat er zowel binnen als onder het bed extra opbergruimte is. U kunt ook kiezen voor een bed met opberglades.
  • Stap over op schuifdeuren: Gebruik schuifdeuren of zakdeuren op uw kast, badkamer en andere deuren om ruimte te besparen in uw slaapkamer door de noodzaak te verminderen dat deuren openzwaaien in de kamer.
  • Word georganiseerd: Maak er een gewoonte van om speciale opbergers in je slaapkamer te zetten. Zo heb je meer ruimte en kun je dingen makkelijker terugvinden.
  • Schuilbedden: Het gaat niet alleen om het juiste formaat bed als het gaat om het maken van een groot verschil. Als u niet slaapt, kunt u een Murphy-wandbed wegklappen, waardoor u veel ruimte vrijmaakt.

Lees dit ook...