Tips voor je allereerste huis

Verhuizen naar huis kan een spannende tijd zijn, gevuld met de sensatie van een nieuw begin. Verhuizen kan ook een ongelooflijk stressvolle tijd zijn, gevuld met verwarrende financiële documenten en bergen juridisch papierwerk. Met je leven in dozen, zelfs als je baadt in de gloed van het nieuwe leven dat je bij je thuis zult opdoen, is het moeilijk om het gevoel van je af te schudden dat je constant iets vergeet.

Er zijn tal van uitgebreide checklists om uit te checken die u zullen helpen om op de hoogte te blijven, maar voor de kleine dingen onderweg zijn we hier om u te helpen.

Hier is een gids voor starters om u te helpen uw huis te veranderen.

Bereken uw financiën

Het is geen geheim dat huisvesting duur is, dus u moet uw financiën op orde hebben. Je zult niet de hele huizenprijs kunnen besparen, maar een goed spaardoel is om genoeg te hebben om de aanbetaling te betalen. Hoe weet u hoeveel u moet besparen? Een goede vuistregel is dat de aanbetalingsprijzen ergens rond de 20% van de aankoopprijs liggen. Doe wat onderzoek naar waarvoor vergelijkbare huizen in de omgeving zijn verkocht en baseer je spaardoel daarop.

Stel uw droomhuis samen

Het is moeilijk om weg te komen van het idee van je ‘droomhuis’. Het is meer dan waarschijnlijk dat je het idee van je droomhuis in je hoofd hebt opgedoken sinds je jong was, maar als het tijd is om een ​​huis te kopen, is het het beste om vooroordelen uit je hoofd te duwen.

Het belangrijkste om te overwegen is waarom u verhuist. Wil je dichter bij een goed schooldistrict verhuizen? Heeft u meer ruimte nodig voor uw groeiende gezin? Ben jij een fijnproever die dichter bij de hotste restaurants wil zijn? Een natuurliefhebber die in de buurt van de beste natuurlijke schoonheid van uw omgeving wil zijn? Bent u een forens die met het openbaar vervoer moet zijn? De antwoorden op deze vragen helpen u te bepalen waar u wilt wonen.

Nu je je locatie hebt beperkt, zou je moeten beginnen met het maken van lijsten met al je musthaves en dealbreakers, de dingen waar je niet mee kunt leven en de dingen waar je niet zonder kunt. Het scheiden van de absolute waarden van de dingen die gewoon leuk zouden zijn om te hebben, zal je helpen het juiste huis te kennen wanneer je het vindt.

Ook al gaat dit allemaal over je droomhuis, het is belangrijk om praktisch te zijn. Als u in de nabije toekomst kinderen wilt hebben, moet u ervoor zorgen dat u voldoende ruimte heeft. Als je ouders bent van tieners die binnenkort gaan verhuizen, zorg er dan voor dat je huis niet te groot aanvoelt als ze eenmaal weg zijn.

Ruim op terwijl je inpakt

Opruimen is ongelooflijk bevrijdend! Wanneer u zich klaarmaakt om uw spullen in te pakken en uw huis te verlaten, zult u merken dat u overweldigd bent door hoeveel spullen u hebt kunnen bemachtigen. Gebruik verpakking dus als een motiverende kracht om uw huis op te ruimen.

Bewaar de dingen die je vreugde brengen en schenk of gooi de rest weg. Als u op zoek bent naar plaatsen om te doneren, kunt u deze lijst met goede doelen bekijken die donaties van huishoudelijke artikelen accepteren en zelfs uw spullen ophalen!

Heb een plan voor de eerste dag

Wanneer u op de eerste dag verhuist, kan dit overweldigend zijn, dus u moet een plan maken voor de eerste dag in uw nieuwe huis. Eerst en vooral moet u ervoor zorgen dat uw hulpprogramma’s vanaf de eerste dag zijn ingeschakeld. Laat vrienden komen om je te helpen met uitpakken en laat ze dan blijven eten. Het zal waarschijnlijk een take-away op de vloer zijn, maar de beste manier om een ​​huis als thuis te laten voelen, is door het te vullen met mensen die van je houden!

Geniet nu van uw nieuwe huis en geniet van de opwinding en verwachting van het leven dat u daar voor uzelf zou kunnen maken!

Lees dit ook...