Stijlvolle groene tuininrichting

Je tuin is het verlengde van je woning. Het is een extra stukje leefruimte dat bij je woning hoort. Wil je deze buitenruimte optimaal benutten? Dan is het van belang dat je er een sfeervol groen geheel van maakt. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je van jouw tuin een stijlvolle buitenruimte waar je graag tijd spendeert? Dat doe je door de juiste beplanting op de juiste plek te planten. 

Mooi groen het hele jaar door 

Wanneer je over een tuin bij jouw woning beschikt, is het zonde om deze niet te gebruiken. Zeker op zomerse dagen is het plezierig om tijd buiten te spenderen. Maar ook als het weer minder wordt, is het fijn als jouw tuin er mooi bij staat. Vaak wordt gedacht dat een sombere tuin in de herfst- en wintermaanden enkel komt door de seizoenen. Maar niets is minder waar. De klimaatomstandigheden hebben vanzelfsprekend invloed op de beplanting in de tuin. Maar het hangt ook van de plantensoort af in hoeverre deze wordt beïnvloed door het weer. Er zijn namelijk diverse plantensoorten zoals de liguster die langer dan gemiddeld groen blijven. Ook zijn er verschillende plantensoorten die het gehele jaar door mooi groen blijven.

Duurzame groene daken 

Hoveniers hebben het niet alleen druk meer met het groen in de tuinen. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig ook voor groene daken. Dit heeft alles te maken met de duurzaamheid van een groen dak. Duurzaamheid is een begrip dat steeds vaker ter discussie komt te staan. De aarde warmt op en men wil zijn of haar steentje bijdragen om het tij te kunnen keren. Het verduurzamen van het dak is hier een voorbeeld van. Een groen dak wordt ook wel een sedumdak genoemd en kent veel voordelen. Zo gaat een groen dak langer mee dan andere dakbedekkingssoorten. Daarnaast creëer je met een groen dak een grotere biodiversiteit rondom jouw woning. 

Maak jouw tuin compleet

Wil jij de biodiversiteit rondom jouw woning echt verreiken? Zorg dan naast een groen dak ook voor een groene oase in jouw tuin. Een semi-groenblijvende haagplant is uiteraard leuk. Maar met één plantensoort in jouw tuin is de tuin natuurlijk nog niet compleet. Zou je graag wel meer beplanting in de tuin willen, maar vind je het uitzoeken van plantensoorten lastig? Kies dan voor een kant-en-klaar borderpakket. Een borderpakket is voorzien van diverse plantensoorten die zorgvuldig bij elkaar zijn uitgezocht. Met zo’n compleet pakket is jouw tuin direct voorzien van diverse mooie planten. Dus wil jij de biodiversiteit rondom jouw woning vergroten? Maak jouw tuin dan compleet met verschillende mooie plantensoorten. 

Lees dit ook...