Speelse inrichting van je interieur: hoe zorg je hiervoor?

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende interieurstijlen om uit te kiezen. Je kunt je huis op die manier helemaal naar wens inrichten. Waar je ook absoluut aan kunt denken, is een speels interieur. Dit type interieur kent maar weinig regels en mag lekker opvallen. Klinkt goed? Lees dan verder voor onze tips!

Unieke vloer

De vloer doet veel voor een woning. Toch kiezen we vaak voor een relatief eenvoudige styling van de vloer. Het resultaat is een vloer die eigenlijk nauwelijks opvalt en die met name een praktisch doel dient. In een speels interieur is het juist tof om uit te pakken met de vloer. Ga bijvoorbeeld voor een uniek patroon, zoals een visgraat! Visgraat vloer laminaat ziet er prachtig uit, is makkelijk te leggen en eenvoudig te onderhouden. Om de afwerking bij de vloer compleet te maken, is het ook mooi om voor de juiste plinten te kiezen. Je kunt denken aan plakplinten, die simpel te plaatsen zijn dankzij de zelfklevende rand. Kies de kleur uit die gelijk is aan de kleur van je vloer. Al is het bij een speels interieur natuurlijk ook mogelijk om de plint in een andere kleur te kiezen. Jij bepaalt!

Opvallend kleurgebruik

Over kleurgebruik gesproken: dat vormt een belangrijk onderdeel bij de speelse woonstijl. Kleuren mogen namelijk echt sprekend zijn, en dat kun je op verschillende manieren terug laten komen in je huis. Ga bijvoorbeeld voor felle kleuren die meteen de aandacht pakken. Ook opvallende kleurencombinaties passen goed in het straatje. Combineer geel met blauw, of groen met oranje. Juist als je denkt dat het te bont wordt, past het vaak goed bij de speelse uitstraling. Bij het combineren van kleuren kun je één kleur de hoofdrol laten spelen en het vaakst terug laten komen, en de andere kleur een bijrol geven – zo blijft alles in balans.

Meerdere stijlen en designs bij elkaar

Je kunt niet alleen kleuren, maar ook stijlen en designs combineren in een speels interieur! Er gelden namelijk geen regels. Als jij iets mooi bij elkaar vindt passen, kun je het gewoon naast elkaar plaatsen. Denk aan een robuuste houten tafel met elegante metalen stoelen, om maar een voorbeeld te geven. Ook een mix van eetkamerstoelen in uiteenlopende looks is geliefd! Tof: zo heb je altijd weer een nieuw hoekje om te gaan zitten in huis.

Vintage meubels en accessoires

We kopen vandaag de dag vaak alles nieuw. Hoewel daar natuurlijk niets mis mee is, willen we je wel aanraden om in een speels interieur ook tweedehands meubels en accessoires terug te laten komen. Deze kennen namelijk vaak een uniek karakter. Een combinatie tussen oude en nieuwe spullen staat hierbij beeldig – zo laat je al het goede samenkomen!

Lees dit ook...