5 fouten die veel mensen maken bij het inrichten van hun woning

Een enorme reden waarom veel mensen er niet in slagen om een ​​decoratieproject aan te pakken, is omdat ze bang zijn om een ​​kostbare fout te maken. Om je het vertrouwen te geven om jeeigen droomontwerp te starten, hebben we een lijst samengesteld met zeven grote ontwerpfouten die je hele project kunnen beïnvloeden.

Eerst de verf kiezen

Hoewel verf in veel opzichten een van de grootste onderdelen van uw ontwerp is (vooral in termen van pure vierkante meters), betekent dat niet dat dit noodzakelijkerwijs het eerste is dat u kiest. Als je eenmaal een aantal van uw essentiële stoffen meubels (tapijten, kussens, gordijnen, stoffering) hebt gekozen, is het relatief eenvoudig om een ​​coördinerende kleur te kiezen uit een waaier of verfspaanders. Het vinden van stoffen waar je echt van houdt nadat je je al aan een kleurenschema hebt verbonden, is veel moeilijker.

Meubels kopen zonder te meten

Het is moeilijk om de schaal van meubels te beoordelen als het op een enorme showroomvloer staat. Dat is de reden waarom huiseigenaren soms geschokt zijn als ze ontdekken dat de prachtige sectionele of salontafel die ze in een showroom zagen, eruitziet alsof deze de hele kamer opeet als deze in hun woonkamer zit. Als je weet voor welke afmetingen je op zoek bent, kunt u zich laten leiden door de koude harde cijfers wanneer je ogen mogelijk trucjes spelen. Meet (of markeer zelfs met tape) het gebied dat beschikbaar is voor elk groot stuk, zodat je een acceptabel groottebereik kunt berekenen

Winkelen in slechts één winkel

One-stop-shoppen is tegenwoordig razend populair, maar het inrichten van je hele huis (of zelfs maar één kamer) van dezelfde winkel resulteert meestal in een veel minder interessant visueel verhaal dan wat tijd nemen om te winkelen in de omgeving van. Probeer boetieks met verschillende ontwerplijnen of online winkels die van verschillende fabrikanten en merken zijn afgeleid. Op deze manier ziet je huis er, zelfs als je een voorkeurstijl of periode heeft, er nog steeds niet uit als een standaard woning. Een andere oplossing is om te werken met een interieurontwerper. Deze professionals hebben toegang tot een breed scala aan producten en aangepaste opties.

De hele set kopen

Nu we het toch over one-stop-shopping hebben, is een andere designer no-go (hoewel sommigen het er niet mee eens zijn) genoegen te nemen met het kopen van meubels in een bijpassende ‘set’, zoals een slaapkamer of een bijpassende bank en love seat. Hoewel dit misschien een kortere weg is naar het bereiken van een gecoördineerde stijl zonder veel nadenken, zijn de resultaten minder aantrekkelijk dan een beetje mixen kan bieden. Richt je aandacht op één groot stuk en zoek naar een andere fabrikant voor een item dat coördineert zonder perfect bij elkaar te passen. Het eindontwerp zal een meer persoonlijke smaak hebben, een die niet in een catalogus voorkomt.

Nooit een gedurfde keuze maken

Hoewel niemand fouten wil maken, kan de angst om ooit een avontuurlijke beslissing te nemen resulteren in een ruimte die saai of onbevredigend aanvoelt. Neem af en toe een risico. Wees gerust: als je kiest voor een dramatische muurbehandeling, kun je er altijd laagjes op aanbrengen met lichte en luchtige stukken (zoals witte muurkunst of neutraal gekleurde meubels) om de look te temmen totdat het leefbaar aanvoelt. En als je er uiteindelijk moe van wordt, kun je het op een dag echt wel weer veranderen.

Lees dit ook...