Nieuw bed kopen? Denk aan deze dingen

Het kopen van een nieuw bed is altijd leuk. Niks is fijner dan slapen in een lekker nieuw en comfortabel bed, met heerlijk nieuwe en frisse lakens. Maar waar moet je aan denken als je een nieuw bed koopt? Wat zijn dingen die je misschien vergeet of waar je simpelweg niet aan hebt gedacht, en wat is belangrijk? De volgende punten moet je niet vergeten.

Het juiste formaat

Natuurlijk is het van belang dat je een bed van een juist formaat koopt. In een kleine ruimte is het misschien handig om een twijfelaar te nemen, maar als je de ruimte hebt, waarom ga je dan niet voor een bed met een 180×200 matras? Of ga je voor een middenweg en kies je een 160×200 matras? Zorg dat je dit vooraf bepaalt door de ruimte in de slaapkamer goed op te meten en te kijken naar wat de geschikte keuze gaat zijn. Zou zonde zijn als je bijna geen ruimte meer over houdt, of als je juist te veel ruimte over houdt.

Comfortabel slapen in de zomer én de winter

Sommige bedden zijn niet geschikt in zowel de zomer als de winter. Bijvoorbeeld een latex matras, dat niet goed kan ademen en in de zomer dus niet heel prettig kan slapen. Je krijgt het dan al snel te warm. Andere bedden en dekens zijn dan weer iets té luchtdoorlatend waardoor je het in de winter wellicht koud gaat krijgen. Doe dus onderzoek naar een bed dat je zomers’ koel houdt en in de winter warm. Wel zo prettig als je er altijd comfortabel in kunt slapen.

Hoe lang gaat het bed mee?

Wat voor bed zoek je? Een bed waar je alleen nu in je huidige woning op slaapt en later waarschijnlijk weg doet, of een bed waar je eigenlijk wel voor de rest van je leven mee zou willen doen? Afhankelijk hiervan bepaal je natuurlijk je budget, maar ook het soort bed dat je zoekt. Want bijvoorbeeld een boxspring gaat veel langer mee dan een simpel bed van een houten frame. Daar ligt de prijs echter vaak ook wel naar. Kijk dus naar wat jouw plannen zijn en stem alles hierop af.

Hopelijk helpen deze tips je bij het kopen van jouw nieuwe bed. Maak geen overhaaste keuze maar kies een bed dat bij jou past en waar je met plezier de komende jaren in gaat slapen, het blijft toch een mooie investering.

Lees dit ook...