Mooi laminaat van goede kwaliteit

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan zal je ervaren dat het aanbod vloeren heel groot is. Maar voor welk van deze vloeren kun je het beste kiezen? Over smaak valt niet te twisten. Maar als je een tijdloze, stijlvolle en gebruiksvriendelijke vloer zoekt, biedt laminaat uitkomst. Laminaat van goede kwaliteit vormt namelijk een mooie basis voor ieder interieur. 

Verschillende soorten laminaat

Dat er in steeds meer Nederlandse woningen een laminaatvloer ligt is uiteraard niet voor niets. Laminaat betreft een vloersoort die tijdloos is. De vloer is niet aan modetrends onderhevig. Dit maakt dat het kopen van laminaat een slimme investering voor nu én later is. Maar het mooie tijdloze design van laminaat is niet het enige voordeel dat deze vloer kent. Laminaat is namelijk ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Je kunt de vloer gemakkelijk schoonmaken waardoor hij een lange levensduur heeft. Daarnaast is laminaat in heel veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Van grijs laminaat zonder v-groef tot laminaat in een warme kleur met v-groef. Het aantal laminaatsoorten is groot waardoor er voor ieder interieur een mooie vloer te vinden is. Welke laminaatsoort heeft jouw voorkeur?

Laminaat en vloerverwarming: kan dat?

Is jouw woning voorzien van vloerverwarming? Dan wil je de vloerverwarming uiteraard ook wel kunnen gebruiken. Het is dus zaak om hier rekening mee te houden bij het uitzoeken van jouw nieuwe vloer. Kies je voor laminaat van goede kwaliteit? Dan is het gebruiken van jouw vloerverwarming gewoon mogelijk. Het laminaat is doorgaans namelijk niet dikker dan zeven millimeter. Hierdoor is de warmtegeleiding van het laminaat heel erg goed. Wel is het belangrijk om onder het laminaat een goede ondervloer te leggen. Het zou immers zonde zijn als een verkeerde ondervloer de warmtegeleiding verstoort. Let je goed op voornoemde stappen? Dan kun je gewoon op de koudere dagen genieten van warme voeten op jouw laminaat.

Hoe moet je laminaat leggen? 

Heb je een mooie laminaatsoort gevonden die aan jouw wensen voldoet? Dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk in jouw huis hebben liggen. De vloer vormt immers de basis voor het geheel. Maar hoe moet je het laminaat leggen? Het leggen van laminaat is relatief eenvoudig als je de juiste stappen volgt. Maar wat zijn de juiste stappen? Je dient altijd te beginnen met het leggen van de ondervloer. Is deze gelegd? Dan kun je beginnen met het leggen van het laminaat. Hierbij is het van belang dat je de planken trapsgewijs legt. Daarnaast dien je simpelweg altijd de bijgeleverde gebruiksaanwijzing te volgen. Als je dit doet, is het zelf leggen van laminaat heel eenvoudig. 

Lees dit ook...