Jouw droomhuis zelf bouwen

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning? Maar vind je niet wat je zoekt? Voldoen de bestaande woningen niet aan jouw wensen of vis je simpelweg steeds achter het net? Dan is het zelf bouwen van een woning voor jou wellicht het overwegen waard. Je bent dan niet afhankelijk van makelaars en eventuele concurrentie op de woningmarkt. Als je zelf een huis gaat bouwen, kun jij al jouw woonwensen tot leven wekken. 

Keuze uit diverse woningtypen 

Nederland is een land dat heel veel verschillende woningtypen kent. Van woningen met een landelijke uitstraling tot klassieke en moderne woningen. En voor elk van deze stijlen geldt dat de woningen er in diverse afmetingen zijn. Het aanbod bestaande woningen is dus heel divers. Maar ook als je zelf een huis gaat bouwen, kun je uit verschillende woningtypen kiezen. Wil je graag riant en luxueus wonen? Dan is het zelf bouwen van een villa een goede optie. Heb je een zorgrelatie met jouw ouders en zou je hier met het woonconcept graag op inspelen? Kies dan voor een kangoeroewoning. Dit woningtype is ideaal voor families waarin mantelzorgrelaties een rol spelen. Je leeft in gescheiden leefruimtes, maar je bent toch dicht bij elkaar. 

Wat zijn de kosten? 

Het zelf bouwen van een woning is voor veel mensen een droom. Toch blijft het voor het overgrote deel van de mensen bij dromen. Dit heeft vaak te maken met onwetendheid. Men denkt dat de bouw van een woning kostbaar en ingrijpend is. Maar in hoeverre kloppen deze aannames? Wat kost het om zelf een huis te bouwen? Een eenduidige prijs valt er niet te geven. De prijsindicatie hangt van diverse factoren af en verschilt per situatie. Wel kun je eenvoudig op de kosten besparen. Hoe? Door voor een cataloguswoning te kiezen. Dit is de basis van een woning die je in de catalogus uitzoekt. Dit woningtype is al vaak gebouwd waardoor het tegen een aantrekkelijke prijs kan worden aangeboden. 

Hier moet je rekening mee houden

Wil je graag zelf een huis bouwen? Maar twijfel je omdat je niet weet wat je te wachten staat? Maak je geen zorgen en realiseer je droom! Het zelf bouwen van een woning kent enkel voordelen. Je kunt namelijk tot in de puntjes jouw wensen in de woning verwerken. Van de vormgeving tot aspecten zoals duurzaamheid. Jij kunt het allemaal zelf bepalen. Waar een reeds bestaande woning altijd over punten beschikt die niet aansluiten bij jouw behoeften. Is dat anders als je zelf een huis bouwt. Zelf een huis bouwen houdt namelijk in: het creëren van jouw droomwoning. En wie wilt dat nou niet?

Lees dit ook...