Heb je een krappe berging of kelder? Zo kun je eenvoudig meer ruimte maken!

Er is een verschil tussen een gezellige kelder en een krappe kelder. Als je denkt dat je kelder wat extra vierkante meters kan gebruiken, dan hebben we hier enkele tips die je zullen helpen om het allemaal wat ruimer te maken.

Denk aan het uitbouwen van de ruimte

Underpinning is een renovatieproject waarbij huiseigenaren de diepte van de fundering uitbreiden, waardoor hun laagste niveau meer vierkante meters krijgt dan voorheen. Het is de perfecte oplossing als je je kelder een hoger plafond wilt geven of krappe kruipruimtes / koelruimtes wilt veranderen in open leefruimtes.

Dit is geen gemakkelijk doe-het-zelf-project. Je wilt een team van ervaren professionals inschakelen om de klus aan te pakken en te garanderen dat alles correct wordt uitgevoerd. Als je de kelderverdieping wilt vergroten, kun je het beste naar de fundering kijken en meer ruimte vrijmaken.

Focus op verticale opslag

Kelders worden maar al te vaak als opslageenheden behandeld. Huiseigenaren pakken de hele verdieping in met oude rotzooi en vragen zich dan af waarom het daar claustrofobisch aanvoelt.

Begin met het goed bekijken van de items in uw kelder en bepaal of je ze echt nodig heeft. Houd op met dingen te bewaren die je niet meer leuk, nodig of nodig hebt. Ze nemen de kostbare kleine ruimte die je in huis hebt in beslag. Het is tijd om de wijze woorden van Marie Kondo te volgen en jezelf af te vragen of een item “vreugde opwekt” – als dat niet het geval is, moet het in de vuilnis- of weggeefstapel terechtkomen.

Je kunt ook wat ruimte aan je kelder toevoegen door verticale opslag te gebruiken om al je resterende items te ordenen. Gebruik planken, kasten en kaartenbakken om boeken, bordspellen, vinylplaten en snuisterijen op te slaan. Hang kleding en accessoires aan haken. Plaats gereedschappen op magneetstrips en pegboards. Er zijn tal van mogelijkheden.

Gebruik optische illusies

Als al het andere faalt, kun je het oog voor de gek houden om een ​​kamer er veel groter uit te laten zien dan hij in werkelijkheid is. Hier zijn enkele ontwerptrucs die van pas zullen komen voor de kelder: Kies de juiste verf. Koelere, bleke kleuren reflecteren licht en zorgen ervoor dat de ruimte er open uitziet. Donkere kleuren zorgen ervoor dat de dingen kleiner en afgesloten aanvoelen.

Ook kun je de ruimte versieren met spiegels die licht reflecteren en de ruimte groter laten ogen. Zorg ook voor felle verlichting. Een vage ruimte lijkt op het eerste gezicht kleiner. Het is een cruciale tip voor kelders, die weinig tot geen natuurlijke verlichting hebben om mee te werken.

Lees dit ook...