Duurzaam met regenwater omgaan

Nederland is een land waarin dagen met hevige regenval geen uitzondering zijn. Deze regenval kan voor een overbelasting van de riolering zorgen met alle gevolgen van dien. Gelukkig kun je tegenwoordig gebruikmaken van een speciaal systeem dat het regenwater opvangt. Dankzij dit systeem wordt het mogelijk om duurzaam met het regenwater om te gaan. En naast duurzaam, is het systeem simpelweg ook heel erg praktisch. 

Regenwater opvangen in de grond

Langdurige regenval kan voor rioleringsproblemen zorgen. Een onpraktisch en vervelend gevolg van een onoverkomelijk natuurverschijnsel. Aan de regenval is niets te doen, maar wél aan de manier waarop het regenwater wordt opgevangen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een infiltratiesysteem. Met dit innovatieve systeem kan het regenwater in de grond worden opgevangen. Hiermee voorkom je overbelasting van de riolering. Het systeem is niet alleen goed voor het ontlasten van de riolering, maar is ook duurzaam te noemen. Het regenwater wordt namelijk niet verspild, maar optimaal benut in de grond. 

Zo gaat het in zijn werk 

Een systeem dat de riolering ontlast door regenwater in de grond op te vangen, klinkt heel mooi. En dat is het ook! Bij regenwaterinfiltratie wordt er regenwater in de grond opgevangen. Soms regent het zo hevig, dat de grond reeds verzadigd is. In dat geval is het mogelijk om het regenwater tijdelijk op te slaan in een infiltratiekrat. Zodra het weer mogelijk is om water aan de grond af te geven, zal het regenwater automatisch in de grond worden verwerkt. Je maakt op deze manier dus optimaal gebruik van het regenwater. Het infiltreren van regenwater kan zowel voor woningen als bedrijfspanden een uitkomst zijn.

Wat kost het systeem?

Wil je graag op een duurzame manier het regenwater bij jouw pand gaan opvangen, maar wil je eerst weten wat de kosten hiervan zijn? Begrijpelijk! Een eenduidige prijs valt er alleen niet te geven. Het kostenplaatje van de aanleg van de infiltratiekratten hangt af van jouw persoonlijke situatie. Wat is de huidige regenafvoer situatie? En hoe zit het met de bestrating? Dat zijn allemaal factoren die meespelen. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om rekening te houden met de aanschafprijs van de infiltratiekratten. Vaststaat in ieder geval dat je met dit systeem een duurzame keuze maakt. Je optimaliseert het gebruik van het regenwater en je ontlast met dit systeem de riolering.

Lees dit ook...