7 tips om je balkon in te richten

Ben je op zoek naar ideeën om je balkon in te richten? Dan ben je hier op het juiste adres. Sinds wij ons balkon hebben veranderd, hebben we zoveel positieve reacties gehad, dat we onze ervaring graag willen delen. Wij hebben onze balkon tuinset bij Van der Garde tuinmeubelen gekocht.

Hoe hebben we het aangepakt?

We zijn begonnen met het opdelen van ons balkon in twee delen. Als je balkon daar groot genoeg voor is, dan is dit een stap die je makkelijk kunt doen. Samen met de Van der Garde balkon parasol hebben wij een droom van een balkon samengesteld waar we trots op zijn. Wij kozen ervoor om een lounge set te plaatsen, maar ook een eettafel met 4 stoelen. Zo hebben we nu twee gedeeltes op ons balkon. Ons balkon is trouwens 6 meter bij 3,5 meter.

Dus is er plaats voor tuinmeubelen. We hebben veel tuinsets bekeken en uiteindelijk zijn wij gegaan voor kwaliteit. Het kan nogal en investering zijn om tuinmeubelen van kwaliteit te kopen, maar je kunt beter in een keer iets goeds kopen dan om de twee jaar nieuwe spullen te moeten kopen omdat alles kapot is. Goedkoop is duurkoop, en dat is echt waar.

Planten maken het af

Ten eerste zijn wij wat betreft het decoreren aan de slag gegaan met bloembakken. Daar knapte ons balkon meteen enorm van op. Daarnaast hebben we wat grote, staande planten gekocht voor in de verre hoeken van ons balkon. Een grote yucca in beide hoeken geeft al een mooie sfeer.

Wij houden van gezellige balkons dus hebben we ook putten met tuinkruiden staan op het balkon. Heerlijk als je van koken, eten en genieten houdt. Niets is zo lekker als verse kruiden in de soep, op een broodje of bij de pasta. Als we in de zomer gezellig met z’n allen lunchen buiten, dan is het fijn om een grote parasol te hebben die tegen een stootje kan. Het liefst eentje die nooit in de weg staat. Wij vonden onze handig omdat hij tegen de muur aan staat. We hoeven ons dus geen zorgen meer te maken over vallen over een stang of een parasolvoet. En omdat hij perfect geplaatst is voor de heetste uren van de dag, hoeven we er nooit mee heen en weer te slepen.

Grote keuze in tuinsets

Wij hadden geluk dat we tussen alle tuinsets die we hebben gezien, onze tuinset hebben gevonden. Toen wij op het balkon stond, konden we beginnen met het verder aankleden van ons balkon. Om de boel wat gezellig te decoreren hebben wij naast onze mooie tuinsets ook wat oude spullen neergezet. Een paar mooie kaarsen in glas voor ’s avonds, een oud kastje dat prachtig verweerd is en wat warme dekens geven ons balkon de perfecte, warme uitstraling.

Scheidingswand met de buren

Tussen het balkon van de buren en ons balkon is er een bamboe scheidingswand. Daarvoor hebben we een klein laag bankje gezet met een deken erop. Ernaast staat de grote yucca in de hoek in een rieten sierpot. Voor de decoratie hebben we rieten manden geplaatst met dekens erin.

Als je kijkt naar het totale plaatje van wat wij met ons balkon hebben gedaan dat het tot zo’n groot succes is geworden, dan komt het neer op de volgende 7 tips;

  1. Koop een mooie loungeset
  2. Ga absoluut voor de beste kwaliteit
  3. Laat je niet afleiden, want goedkoop is duurkoop
  4. Decoreer je balkon met planten
  5. Houd met intiem met kaarsen en lampjes
  6. Textiel zorgt voor textuur en warmte

Echte gezelligheid creëer je met lampjes. Je hebt ze te kust en te keur. Verstop ze tussen je planten voor en dramatisch effect op zomeravonden. Ga overigens wel voor lampjes die je kunt dimmen, en zorg ervoor dat het licht niet wit is, maar juist geel. Met wat mooie glazen potten her en der op je balkon maak je een uitnodigend geheel voor heel veel plezier op mooie middagen en avonden.

Wil je het helemaal echt af maken, zorg er dan voor dat het ontwerp van je balkon overeenkomt met dat van de woonkamer. Wat er dan gebeurt, is dat beide ruimtes visueel in elkaars verlengde gaan werken. Je stapt uit de sfeer van je huis, mat behoud van de sfeer in je huis! De woonkamer wordt uitgebreid naar buiten, en het balkon wordt uitgebreid naar binnen toe. Als je hier interesse in hebt, zijn er wat slimme trucjes te volgen om dit te bereiken. Gebruik dezelfde soort textiel, dezelfde verfkleuren en laat de dessins van gordijnen bijvoorbeeld terugkomen in je kussens.
Naar boven

Lees dit ook...