5 geweldige planten om thuis te groeien die weinig onderhoud vereisen

Als je geen fan bent van tuinieren, maak je dan geen zorgen. Er zijn veel planten die alleen af en toe water nodig hebben om te overleven. Deze planten zijn perfect voor wie een druk leven heeft en niet elke dag urenlang voor zijn huis kan zorgen

Hier zijn vijf geweldige onderhoudsarme kamerplanten!

1) Aloë Vera

Aloë Vera is een vetplant die oorspronkelijk uit Afrika komt. Het is een populaire kamerplant omdat hij heel gemakkelijk te verzorgen is. Aloë Vera planten hebben maar een matige hoeveelheid water nodig en hoeven maar een keer per jaar bemest te worden. Ze zijn ook uitstekend geschikt voor luchtzuivering binnenshuis. Aloë Vera planten zijn bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen, en het gel uit de bladeren kan gebruikt worden om brandwonden, zonnebrand en andere huidirritaties te behandelen. Deze plant is perfect voor mensen in een droog klimaat omdat ze maar heel weinig water nodig heeft. Plus, deze plant maakt blaadjes met gel erop als hij dorst heeft, zodat je weet wanneer hij water nodig heeft.

2) Cacti

Onderhoudsarme cactussen zijn perfect voor mensen die niet veel tijd hebben om planten te verzorgen. Cactussen hebben maar een matige hoeveelheid water nodig en hoeven niet vaak bemest te worden. Ze zijn er in allerlei vormen en maten, en sommige geven zelfs prachtige bloemen. Cactussen zijn ook een goede keuze voor psychedelische avonturiers. De Peyote cactus is inheems in Noord-Amerika en bevat de psychoactieve verbinding mescaline. De San Pedro cactus is inheems in Zuid-Amerika en bevat dezelfde psychoactieve verbinding. Niet alleen zien deze cacti er prachtig uit, ze kunnen je ook nog eens een bijzondere ervaring bezorgen!

3) Graslelie

Spinnenplanten of Graslelies zijn perfect voor mensen met een druk leven, want ze zijn heel gemakkelijk te verzorgen. Ze hebben maar een matige hoeveelheid water nodig en hoeven niet vaak bemest te worden. Spinnenplanten zijn ook uitstekend geschikt voor luchtzuivering binnenshuis. Ze zijn er in alle vormen en maten, en sommige geven zelfs prachtige bloemen.

4) Vredeslelie

Vredeslelies zijn mooie kamerplanten die maar een matige hoeveelheid water nodig hebben. Net als aloë vera zijn vredeslelies heel geschikt voor luchtzuivering binnenshuis. Ze kunnen zelfs helpen bij nare geurtjes in huis! Deze plant is giftig voor katten. Vredeslelies zijn eigenlijk een van mijn favoriete onderhoudsarme kamerplanten omdat ik dol ben op hun bloemen.

5) Engelse klimop

Deze slepende klimplant is een uitstekende keuze als je lege plekken op boekenplanken of muurruimte wilt opvullen. Hij zal overal overheen groeien . Engelse klimop heeft niet veel water nodig, maar je moet er wel voor zorgen dat de pot een goede drainage heeft. Hij heeft ook helder licht nodig en moet ongeveer een keer per maand bemest worden.

Lees dit ook...