3 redenen waarom elektrische raamdecoratie echt een must is

De eerste automatische schuifdeuren in winkels deden klanten verbaasd staan. Tot op dat moment kenden we dit soort technologie alleen uit Science Fiction verhalen. Nu lopen we verstrooid tegen een glazen pui aan omdat we ervan uitgaan dat iedere deur vanzelf opent. Hetzelfde lijkt te gaan gebeuren met gordijnen die automatisch kunnen openen of sluiten. Op deze pagina leggen we in het kort uit waarom huisautomatisering zo populair is en we geven 3 redenen waarom je direct elektrische raamdecoratie wilt bestellen!

Slimme huizen bouwen

Ongeveer vijftien jaar geleden nam domotica sterk in populariteit toe. Dit waren slimme oplossingen om senioren of mensen met een beperking langer zelfstandig thuis te laten wonen. Als snel bleek dat elektrische raamdecoratie en verlichting die automatisch kon in- of uitschakelen een gat in de markt was. Dit kon veel verder reiken dan alleen bij mensen die behoefte hadden aan zorg. Zo kwamen er steeds meer producenten van consumenten elektronica die zich op deze markt zouden storten zoals Philips met Hue en Somfy met automatische garagedeuren. Ook technologiebedrijven zoals Apple en Google kwamen op de proppen met slimme software om nog meer koppelingen mogelijk te maken. Maar waarom is het tijd om nu zelf voor elektrische raamdecoratie zoals aluminium jaloezieën te kiezen? Hier zijn 3 redenen:

1. Het is meer dan een hype

Als kritische consument kijken we ondertussen wel door marketingtermen heen als “vernieuwde verpakking” of “verbeterd recept”. Ook zien we hypes en trends komen en gaan. Toch groeit het aantal ‘slimme’ producten gestaag en dat zal zich ook wel zo blijven ontwikkelen . Er was een tijd dat een televisie met afstandsbediening heel bijzonder was. Nu is het onvoorstelbaar dat je naar de t.v. loopt om van kanaal te wisselen. Nu kun je de gordijnen bedienen vanaf de bank, in de slaapkamer terwijl je in de woonkamer staat of als je op vakantie bent. Als je het eenmaal gewend bent dan wil je niet meer zonder.

2. Je kunt het zelf doen

Installatie van elektrische gordijnen is eenvoudiger dan je denkt. Het is mogelijk om bestaande gordijnen te automatiseren, toch heeft een compleet nieuw set gordijnen met motor wel de voorkeur. Dan zijn alle elementen op elkaar afgestemd. Je hoeft er niet eens voor naar de winkel te gaan. Op de website van Poweredblinds kun je een compleet set samenstellen en bestellen. Bekijk direct alle mogelijkheden en download de handige meetinstructies.

3. Er zijn talloze koppelingen mogelijk

Je kunt met een set elektrische gordijnen beginnen en stoppen. Maar dan mis je veel mogelijkheden van smart home automatisering. Zo kun je de gordijnen laten sluiten als de slimme verlichting ingeschakeld wordt. Je kunt de raamdecoratie aan de zonzijde van de woning laten sluiten als de zon fel schijnt. Of laat ze automatisch openen met een lichtsensor als het buiten bewolkt is. Uiteraard mag bediening met je stem via een spraakassistent zoals Siri of Google Home niet ontbreken, ook dat is mogelijk.

Ben je ook overtuigd? Bekijk zelf de mogelijkheden en droom eventjes over de toepassingen die het leven voor jezelf wat aangenamer zullen maken.

Lees dit ook...